Sportdagen

Sportdagen voor scholen of verenigingen
Sportdagen zijn voor kinderen vaak geweldige dagen. Wij proberen hier onvergetelijke dagen van te maken door een variatie aan nieuwe en uitdagende activiteiten. Samen met de u kijken wij naar de mogelijkheden en passen hier het pakket op aan. Zoals onze naam al doet vermoeden willen wij dit graag op maat aanbieden. Samen zullen we kijken naar belangrijke aspecten van de sportdag.

Locatie
Wij kunnen met u kijken naar geschikte locatie, wij zijn voorstanders van een locatie die kinderen na de sportdag ook nog zelfstandig zouden kunnen bezoeken. Hiermee stimuleren wij de kinderen om ook als de dag voorbij is de sportlocaties te bezoeken. Wellicht kunnen ze zelfstandig een van de activiteiten herhalen waardoor het effect van de sportdag blijvend kan worden.

Begeleiding
Wij hebben vele sportprofessionals die bekend zijn met al onze activiteiten. Wij kunnen dan ook alle begeleiding bij u uit handen nemen. Echter weten wij dat er bij scholen en verenigingen vele mensen actief zijn die bekwaam zijn in het begeleiden van activiteiten maar ook vaak bekend zijn met de doelgroep. Dit vinden wij erg belangrijk maar dit scheelt u ook vaak in kosten. Er zijn echter enkele activiteiten die in verband met de veiligheid moeten worden begeleid door een professionals. Dan zijn er ook nog enkele activiteiten die veel leerzamer zijn met de juiste uitleg en begeleiding.

Samenstelling activiteiten
Hoewel sportdagen uiteraard hartstikke leuk dienen te zijn, vinden wij dat ze ook nog erg leerzaam kunnen zijn. Niet enkele door de accenten die er geleerd worden bij de diverse activiteiten maar ook op pedagogisch niveau, door de samenwerking of competitie met andere kinderen. Samen met u willen wij kijken naar een zo leerzaam mogelijk dag.

 

Samen sporten, spelletjes spelen en veel bewegen. Welk kind is daar niet dol op? We leven in een bijzondere tijd, waar we niet alles zomaar weer kunnen doen. De kinderen hebben de afgelopen tijd veel thuis gezeten, en zullen staan te springen om samen weer een leuke actieve dag te beleven.
Daarom zijn wij aan de slag gegaan om een “coronaproof” sportdag te ontwikkelen. Deze sportdag is erop gericht om zo min mogelijk extern personeel binnen de school te hebben.

We hebben een concept ontwikkeld waarbij de bovenbouw leerlingen natuurlijk zelf ook leuke activiteiten gaan doen, maar daarnaast ook de onderbouw leerlingen begeleiden in hun activiteiten. Dit is voor zowel de onderbouw als de bovenbouw erg leerzaam en het creëert de mogelijkheid om zo min mogelijk externe hulp binnen de school te hebben. Voor de sportdag krijgen de leerlingen instructies en uitleg van een van onze sportdocenten, dit is natuurlijk ook mogelijk online.

De activiteiten van de sportdag kunt u zelf bepalen. Wij hebben veel leuke activiteiten voor kleuters tot groep 8. Waar de bovenbouw misschien wel aan de slag gaat met lasergamen of acherytag, gaan de kleuters diverse spelletjes spelen waar ze moeten mikken gooien vangen en/of werpen. Bij elke spel/activiteit zit een uitleg kaart/bord bij waar de essentie van het spel duidelijk op staat.

Voor de sportdag zorgen wij voor een tijdschema, de op en afbouw van de sportdag. Het enige waar u voor moet zorgen is enthousiaste kinderen en genoeg ruimte voor de activiteiten.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat al ons materiaal schoon en gereinigd is voor gebruik.
Voor een overzicht van de beschikbare activiteiten kunt u een activiteiten lijst bij ons opvragen.

Lijkt het jullie school leuk om een compleet verzorgde sportdag op jullie school te ervaren?
Dan kunt u ons bereiken via:
E-mail: info@sport-op-maat.nl of bellen met 06-12364599 voor informatie of een vrijblijvende offerte op te vragen.